Småbåt försäkring

Om man är ägare till en småbåt så kan det kännas som att båten inte är av större värde och inte behöver försäkras med någon småbåtsförsäkring men det kan ändå vara en trygghet att ha en båtförsäkring för småbåt som täcker det mesta då den ändå inte behöver kosta speciellt mycket att ha. En småbåtsförsäkring kan kosta ett par hundralappar per år och uppåt så det behöver inte direkt bli någon större investering för dig som ägare till en småbåt.

En vanlig och grundläggande småbåtsförsäkring innefattar bland annat den risk som många olika båtar står inför, nämligen sjöskada. Det kan hända väldigt mycket ute på sjön och det är då en bra trygghet att veta att man får ersättning som hjälp att betala eventuella skador ute på sjön. Något som också kan ske är kollision med en annan båt och då kan det uppstå skador på båtägarens småbåt men även den andra båten i kollisionen. När man har en småbåt så är den mycket utsatt för skador då en småbåt generellt klarar mindre på grund av dess mindre storlek – en kollision kan således blir ganska svår och dyr att reparera. Med en småbåtsförsäkring kan man vara trygg och alltid ha ekonomiskt skydd och det behöver inte betyda en stor förlust om man skulle råka ut för en kollision ute på sjön – eller kanske en strandning eller grundstötning. Det är en bra idé att kontakta ett försäkringsbolag för att teckna en försäkring.

Det finns också mycket annat som kan hända på en småbåt och därför finns även brand med som ett skydd i en småbåtsförsäkring. Skulle det vara så att det av någon anledning utbrister en brand på småbåten vilket kan få stora skador i med att en småbåt inte är så stor så kan det också kosta mycket att reparera, sanera och åtgärda men även ersätta det som blivit skadat i branden. Som tur är finns ju denna försäkring i en småbåtsförsäkring och även om det kan kännas långsökt för många att det blir en brand på båten så kan det ändå vara en trygghet i sig.

Mycket kan också hända när man transporterar en småbåt till och från sjön. Att saker kan hända under logistik är inte konstigt och händer ganska ofta vilket gör att småbåten kan ta skada på skrovet men också interiören kan skadas av det. En småbåtsförsäkring täcker oftast kostanden som uppstår vid uppläggning och transport om det skulle hända något. Man får då en ersättning för att kunna reparera det skadade och ersätta om det är något i småbåten som gått sönder.

En småbåtsförsäkring är bra att ha av många anledningar och är inte alls lika dyr som en vanlig båtförsäkring för segelbåt eller motorbåt i normala prisklasser. En småbåt klassas oftast som en båt som har ett värde under nittiotusen kronor, oavsett storlek eller motorstyrka. Vad en småbåtsförsäkring också kan hjälpa till med är att ersätta förluster vid stöld och inbrott men även om det skulle vara så olyckligt att någon vandaliserar småbåten på något sätt.